Artvin’lilerin yeşil alanların maden işletmesine açılmasına karşı direnişleri I


9

artvinartvin1

……….:1271765.jpgİnşallah o topraklara vurduğunuz her kazma kafanıza gelir. Vurduğunuz her kepçe çukuru size ve aç gözlü rantçılarınıza mezar olur. Oralardan kazanacağınız paraların zehirinde boğulursunuz. Tüm Artvin’llerin ve Artvin’i sevenlerin laneti üzerinize yağsın.

 Artvin isyandadır:AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding’in altın ve bakır madeni çıkarmayı planladığı Artvin Cerattepe’de ağaç kesimine başlandı.Maden şirketinin akşam saatlerinde iş makinaları ve konteynırları jandarma eşliğinde şantiye sahasına ulaştırmasının ardından, bugün sabah saatlerinde bölgede ağaç kesimine başladığı öğrenildi. Ellerinde testerelerle ormanlık alana giren şirket çalışanlarının çok sayıda ağacı kestiği bildirildi. Ayrıca maden sahasının etrafının tel örgülerle çevrilmesine de başlandığı vurgulandı. ( alıntıdır)
DİREN Türkiye · SAVAŞA GİDİYORLAR13
TOPRAĞINI
SUYUNU
AĞACINI
HAVASINI
KORUMAK İSTEYEN
ARTVİN HALKI İLE SAVAŞACAKLAR
CENGİZ HOLDİNG İN 
ÇIKARLARINI SAVUNMAK İÇİN SAVAŞACAKLAR
WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı
:Artvin Cerattepe’de ağaçlar kesiliyor. WWF’in belirlediği 200 Küresel artv5Ekolojik Bölge arasında Kafkasya var. Cerattepe’de yapılmak istenen maden sahası bu bölge içerisinde yer alıyor. Kafkasya biyolojik açıdan dünyanın en zengin bölgeleri arasında. Bölgedeki en önemli doğal yaşam alanlarının başında ormanlar geliyor. Birçok endemik ve tehlike altındaki türün sığınağı olan doğal yaşlı ormanlar yaban hayatı açısından son derece önemli.
İşte tam da bu yüzden ‪#‎ArtvindeMadeneDurDe‪#‎ArtvineDokunma!
Çıkarılan madeniyle kanayan yaramız ‘MURGUL’ ,
Sular altına gömülmüş ‘BORÇKA’,
Yazgısını göçmek olarak belirledikleri Cefakar ‘YUSUFELİ’
Siyanür çukurlarına gömülmek istenen ‘CERATTEPE’
Bir varoluş mücadelesinin Merkezi ; ‘ARTVİN’
’mek için 6 neden:artv2
1- Artvin’in içme suyu sınırlı ve kaynağı Cerattepe.
2- Bölgedeki doğal ekosistemler bölündükçe tehlike altındaki türlerin yaşam alanları da daralıyor.
3- Bölgenin çok yağış alması ağır metallerin yeraltı ve yerüstü sularına karışma olasılığını ve heyelan riskini çok arttırıyor. Kamuya ait raporlar da Cerattepe’den Çoruh’a tüm bölgenin yoğun heyelan alanı olduğunu söylüyor.
4- Daha önce Danıştay’ın verdiği iptal kararında da belirtildiği gibi orada önemli orman ekosistemleri var.
5- Maden sahası için ruhsat verilen alan Artvinlilerin ve gelen turistlerin uğradığı tek kamusal rekreasyon (eğlenme-dinlenme) alanı.
6- WWF’in belirlediği 200 Küresel Ekolojik Bölge arasında Kafkasya da var ve maden sahası bu bölge içerisinde yer alıyor.
‪#‎YaşamıBölme ‪#‎ArtvineDokunma

56c5d3.jpeg

Hey güvenlik güçleri o gazı doğaya sıkacağınıza beyninize sıksaydınız çalışırdı işinizin halkı korumak olduğunu anlardnız cengiz ne yedirdi size yazıklar olsun
arv34
 ………Aç cengiz doymadınmı defol gıt allah senın cenanı verecek bu milletiın ahı tutacak DEFOL ARTVINIMİZDENNNNNNNNNN
………..”Artvin’in Üstü Altından Daha Değerlidir’ Sözünü Haklı Çıkaran 30 Fotoğraf ”
Artvin, Cerattepe’de yapılması planlanan altın madeni için Artvin halkı direnişte. Madenin bölgeye, doğaya zarar vereceğini, Artvin’in üstünün ALTINdan daha değerli olduğunu söyleyen halk madenin yapılaması için bir araya gelmiş durumda. Gazetelerde haberler:
“Artvin’de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılması için şirket yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişi Artvin halkını sokağa döktü. Dün akşamdan itibaren araçlarıyla Cerattepe yolunu ulaşıma kapatan vatandaşların bölgedeki gergin bekleyişi sürüyor. Artvin’deki esnaf sabah kepenk kapatarak nöbet bölgesine çıktı. Bu arada, olası yaralanmalar için hastanelerin uyarıldığı, acil servislerdeki personel sayısının arttırıldığı öğrenildi.” şeklinde yer bulmuş durumda. 
Peki gerçekten Artvin’in üstü, altından daha mı değerli? Karar sizin. ‪#‎carettepeDireniyor    ‪#‎ArtvindeMadeneHayır
   12GEZİ DİRENDİ TURKİYE AYAGA KALKTİ
SİMDİ ARTVİN DİRENİYOR HAYDİ TURKİYE AYAGA KALKDayan be Artvin..! Hiç olmazsa orada “milletin ahlakına, namusuna, geleceğine, onuruna koyamasınlar” Dayan be..!
Artvin Sevdasi Yazında Geldin Cengiz holding Ama millet sana yine verdi cevabını Sen Artvini sahipsizmi sandın Biz Sevdikmi Tam Severiz 
Sevdiğimizi Kimseye peşkeş çekmeyiz pezenvenk değiliz Diğer Tabiriyle..
Çok kişi Destek veriyor saolun ama unutmayın bu bir şehrin yaşam meselesi bunun üzerinden klavye siyaseti yapanlar Artvin üzerinden kendinizi tatmin etmeyin verdiğimiz mücadalede sağıda soluda bir ayrım yok BİZLERİN ORTAK KAYGISI ARTVİN

 

8
11

1271828

12715609_956893161054

artgv

12743916_172ş

er12745466_

1274

atryu8

arty78n

10400251_79164

12745582_10

 

 

1-   Artvinli Taner Nalbant’ın Sabah Gazetesi’ine Tepkisi

2-     Artvin Dİreniyor

3-

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.